Videobeelden voor onderzoek

Tata Steel in de IJmond besteedt vele miljoenen aan onderhoud van installaties en machines. Het is de kunst om ervoor te zorgen dat installaties zo min mogelijk stil staan en zo min mogelijk onderhoud nodig hebben. Samen met de technische dienst van Tata Steel heeft Fix Media bijgedragen aan grote besparingen door afwijkingen op te sporen en te analyseren.

Fix Media heeft jarenlange expertise in het filmen in industriƫle omgevingen. Onze camera operators denken mee met de technici en weten tot op de milimeter vast te leggen wat het dynamisch gedrag is van leidingwerk, motoren, pompen, oprollers, afrollers, etc.

De beelden worden voorzien van een tijdcode en gaan dan naar de technische dienst voor analyse. Zij maken een rapport, presenteren de bevindingen aan de klant en geven advies.

Het inzetten van videobeelden is relatief goedkoop, snel en de productie kan vaak gewoon doorgaan terwijl de camera’s draaien. Het is ook een zeer veilige methode doordat er op afstand gewerkt wordt en de analyse wordt gedaan in een kantooromgeving.

info

Klant: Tata Steel
Opdrachtgever: Technische DIenst (HTD)