Digitale Inspectie Simulator

Begin 2020 werd de opening verricht van de Digitale Inspectie Ruimte (DIR) bij de Koudbandwalserij van Tata Steel. In deze nieuwe opleidingsruimte wordt een inspectiecabine nagebootst. Fix Media hielp mee aan het maken van deze ‘simulator‘ waarmee inspecteurs zichzelf kunnen trainen in het opsporen van zogenaamde plaatfouten.

Richard Udo, technoloog van Tata Steel: “Omdat er de komende jaren veel collega’s met pensioen gaan en daardoor veel kennis en ervaring ons bedrijf verlaat, moesten we wel iets verzinnen om de kennis over de oorsprong van oppervlaktefouten te borgen. Dat is namelijk echt een vak apart. Samen met Fix Media zijn we vervolgens op het idee gekomen van deze ‘inspectie simulator’.”

Er zijn honderden verschillende plaatfouten verwerkt in een video van een draaiende staalstrip. Doordat de video’s op extreem hoge kwaliteit met een speciale 4K beamer worden geprojecteerd in de donkere ruimte wordt de praktijk perfect nagebootst. De snelheid van de video’s kan worden gevarieerd. Voorbijkomende fouten zijn niet van echt te onderscheiden.

Karl Haider, CCO van Tata Steel Europe: “Onze klanten worden steeds veeleisender als het gaat om kwaliteit, de vraag naar de perfecte kwaliteit wordt steeds groter. Hierin kunnen we ons als bedrijf echt onderscheiden. Ik ben onder de indruk van deze nieuwe opleidingsruimte en deze moderne manier van werken.”

Richard Udo: “Ik ben er heel trots op dat we met een beperkt budget en heel veel inzet van verschillende mensen, een mooie multifunctionele ruimte hebben gecreëerd.”

info

Klant: Tata Steel
Opdrachtgever: Koudbandwalserij 2